Ce generator de curent alegem - pe benzină sau motorină?

Va recomandăm generatoarele diesel (pe motorină) datorită longevităţii şi a costurilor mai mici de funcţionare. Generatoarele diesel moderne sunt silenţioase şi, în mod normal, au nevoie de mai puţină mentenanţă decât generatoarele asemănătoare pe benzină. Costul combustibilului pe kWh produs de generatoarele diesel este de obicei cu 30 până la 50% mai mic decât în cazul celor pe benzină.

Generatoarele diesel care funcţionează la o turaţie de 1500 rpm cu răcire cu apă funcţionează în medie 12 000 până la 30 000 de ore până când să aibă nevoie de reparaţii majore. Generatoarele care funcţionează la 1500 rpm pe benzină cu răcire cu apă funcţionează în medie 6 000 până la 10 000 de ore până când să aibă nevoie de reparaţii majore.

Generatoarele pe benzină ard mai mult (BTU mai mare al combustibilului) aşa că de obicei au viaţă mai scurtă decât cele diesel. Generatoarele care lucrează la 3000 rpm pe benzină, cu răcire cu aer sunt de obicei înlocuite – nu reparate, după 500 până la 1500 de ore de funcţionare. Acestea sunt generatoare “stand-by” care nu sunt menite să funcţioneze un timp îndelungat sau foarte des.

Instalarea generatorului trebuie făcută de personal specializat bine experimentat în procedurile de urgenţă în timpul montării. Dacă nu sunteţi siguri, contactaţi Departamentul nostru Tehnic.

Sistemul de evacuare al gazului:

  • Trebuie montat un sistem potrivit de evacuare a gazelor de eşapament.
  • NU UITAŢI că gazele de eşapament sunt otrăvitoare. Piesele pre-asamblate ale sistemului de esapare sunt protejate împotriva contactelor accidentale. Instalatorul trebuie să izoleze şi/sau să protejeze piesele complementare, precum conducta de evacuare către exterior sau amortizoarele de sunet furnizate, etc.  

În cazul generatorului cu control automat, este necesară:
  • Montarea unui bec roşu, foarte vizibil, care luminează când generatorul porneşte automat.
  • Montarea unui semnal de AVERTIZARE care să indice faptul că generatorul poate porni automat în orice moment.

Generatoratorul trebuie să aibă un SISTEM ADECVAT DE VENTILAŢIE pentru a preveni supraîncălzirea. Păstraţi distanţa între pereţii încăperii şi alt echipament la minim un metru în timpul funcţionarii. Căldura degajată în timpul funcţionarii poate declanşa un INCENDIU. Evitaţi păstrarea materialelor inflamabile aproape de generator.

Asiguraţi-vă că există suficientă lumina la panoul de comandă, în cazul funcţionarii în condiţii precare.

NICIODATĂ nu porniţi generatorul dacă este umed (plouă, ninge, este condens) şi NICIODATĂ nu folosiţi generatorul cu mâinile ude. EXISTĂ PERICOL DE ELECTROCUTARE.

Generatorul şi Sarcina trebuie conectate la PĂMÂNT confrom normelor existente. Unul dintre instrumentele de protecţie care sunt incluse în generator este Comutatorul de Împământare care asigura protecţia împotriva contactelor accidentale cu piese ale generatorului, tăind automat furnizarea de energie electrică. Instrumentul are nevoie de o conectare corectă cu Pământul pentru funcţionarea sa corespunzătoare. În acst scop, fiecare generator este livrat cu o mufă de Împământare.

Amplasarea generatorului şi instalarea lui
Conectarea Generatorului trebuie să fie făcută de personal autorizat (electrician) în concordanţă cu normele şi regulile existente.

Este necesar să se verifice; dacă toate conectările electrice precum şi conectările auxiliare sunt făcute corect şi sensul de rotaţie este acelaşi atât pentru reţea cât şi pentru generator.
O conectare greşită poate cauza curenţi circulari şi PERICOL DE ELECTROCUTARE pentru oricine lucrează pe reţea. Orice fir deconectat trebuie izolat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu